HTML

Vedd fel RSS feedjeid közé!

Forrás keresés (angolul)

Utolsó kommentek

Újra hétfő: hasznos oldalak

2007.11.26. 08:57 fajtbros


Tedd ezt a cikket a kedvencekbe!

Mindenki azt gondolja mikor weboldal készítést kezd tanulni, hogy grafikusnak kell lennie hozzá, és a photoshop használatát kell tökéletesítenie. Nos vannak egyszerűbb megoldások is, amikkel profi grafikát készíthetünk, kezdő tudással. Még csak szoftvereket sem kell feltelepítenünk, ne adj isten fizetni értük. Lássunk néhány online grafikus programot!

Splashup

Kezdjük ezzel, ha már photoshopot emlegettem. Talán a PS online és ingyenes verziójának tekinthető, szinte megtévesztésig hasonló felületet kapunk, majdnem ugyanannyi tudással! Leglényegesebb tulajdonsága hogy rétegeket is használhatunk benne. Feltölthetjük kedvenceinket, de akár valamelyik népszerű képmegosztóról is betölthetünk képeket (picasa, flickr, stb.).

Picnik

A Picnik tökéletes példája az olyan online programoknak, amivel kis tudással is profi képeket készíthetünk. Ezen az oldalon nem rajzolhatunk (arra ott a Splashup), viszont könnyedén átalakíthatjuk képeinket. Az oldal bizonyos eszközei fizetősek ugyan, da nélkülük is rengeteg dolgot csinálhatunk: átméretezés, kivágás, élesítés, képkeretezés, fény és kontraszt, forgatás, feliratozás, effektek, alakzatok, kész grafikák, stb., stb. Szintén feltölthetjük képeinket vagy a képmegosztókról is áthozhatjuk őket.

VectorMagic

Egy kitűnő alkalmazás ami még csak néhány hete elérhető, de máris rengetegen használják. A működése egyszerű: vektorizálhatjuk vele képeinket. Mit jelent ez?
A hagyományos képek pixelenként tárolják az információt. Ezen pixelek mérete nagyjából megegyezik a monitorok képpontjaival. Ezért ha nagyítani kezdjük a képünket, egy egy pixel több képpontot foglal a monitoron, ezáltal egyre darabosabb képet kapunk. A vektorok ezzel szemben körvonalakat és bennük színeket tárolnak, így végtelenségig nagyíthatóak.
Nem szabad azonban elfelejteni hogy a vektorizált kép elveszti fénykép jellegét, ezért leggyakrabban logókhoz használjuk.

Stripe Generator

Már már ciki a csíkos háttér mivel a webkettes oldalak 80 százaléka ezt használja, de valljuk be: ha megfelelően (szolidan) használjuk, feldobja oldalunkat.
Ezen az oldalon pofonegyszerűen alkothatunk ismétlődő mintákat, azt hiszem a használata magától értetődő. A kész mintát kis méretű PNG-ként menthetjük.

Gradient Generator

Mi kell még hogy igazi webkettes dizájnt készítsünk? Persze persze, a csíkozás. És még? Szinátmenetek! Ezen az oldalon megnézhetitek hogyan használhatjátok a generátort.

Remélem lesz aki hasznosnak találja ezeket az oldalakat. A profiktól én kérek elnézést. Jövő hétfőn folytatjuk!

7 komment

Címkék: web2.0 dizájn web photoshop

A bejegyzés trackback címe:

https://fajtbros.blog.hu/api/trackback/id/tr75241993

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Píít 2007.11.26. 16:03:10

Kicsit offolkok de kéne egy kis photoshop help. A köv a problémám. Van egy egyszerű ábra mondjuk egy piros szív. Aminek a körvonala különböző árnyalatú piros pixelekből áll és a beseje pedig egyárnyalatos piros. Hogy tudom a szív színét kékre változtatni úgy hogy a piros árnyalatú pixlelek helyett ugyanolyan árnyalatú kék pixelek legyenek.

fajtbros · http://www.fbmultimedia.hu 2007.11.26. 16:13:03

Még véletlenül sem off amit írtál, minden PS témájú kérdésre szívesen válaszolok.

A problémára több megoldás is van. Most csak egyet mondok, ha nem jó írj.

Kép menü, korrekciók, változatok parancs. Ezzel a képhez adhatsz különböző árnyalatokat, és fényerőt változtathatsz.
Ha fehér a kép háttere akkor használhatod az egész képen a parancsot, ha nem akkor próbáld kijelölni a szívet pl. a mágneses lasszóval. Sok sikert!

Píít 2007.11.26. 19:08:34

Thx, okosabb lettem, köszönöm.

Píít 2007.11.26. 21:02:03

Kéne egy kis help, nagyon elidegelt a photshop, egyszerűen elakadtam a fénylőgombnák mégpedig a színátmenetes cuccnál meghúzom a vonalat a színátmenettel és ez lesz az eredménye: www.kepfeltoltes.hu/view/071126/nemstimmel_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Píít 2007.11.27. 18:03:14

Kösz tényleg az volt a hiba, hogy milyen gyelmetlen vok :D. Az meglehet csinálni hogy egy figurát (maradjunk a szívnél) a program körberajzolja anélkül hogy nekem kellene szenvednem a toll eszközzel.

fajtbros · http://www.fbmultimedia.hu 2007.11.27. 18:23:04

Természetesen meglehet csinálni, de ez egy egész cikket érdemel.

Ha eléggé elüt a szív a háttértől, használhatod a kijelölés menüben lévő színtartomány parancsot. Azon belül bökj rá arra a színre amit kiszeretnél jelölni, és a csúszkával szabályozd az erősségét.

Ha a háttér teljesen egyszínű, akkor arra bökj, aztán a kijelölés/kijelölés megfordításával ki is van jelölve a szív. Hajrá :o)
süti beállítások módosítása