HTML

Vedd fel RSS feedjeid közé!

Forrás keresés (angolul)

Utolsó kommentek

Tüzes háttér

2007.12.05. 13:21 fajtbros


Tedd ezt a cikket a kedvencekbe!

Egy kérést próbálok teljesíteni ezzel a leírással, remélem segít majd Píítnek!


Készítsünk egy 500x500 pixeles képet, fehér háttérrel. Állítsuk a festőszínt feketére, a háttérszínt pedig fehérre.

Használjuk a szűrők/renderelés/felhők parancsot (filter/render/clouds). Ez véletlenszerű mintát hoz létre a beállított színek használatával (példánkban fekete-fehér).

Jöjjön a következő effekt: szűrők/renderelés/negatív felhők (filter/render/difference clouds). Ez is felhőmintát hoz létre az előtér és a háttér színeiből, de bevonja a képünk tartalmát is,  többszöri alkalmazásával bordás és erezett minta jön létre. Kb. 5-8x ismételjük meg az effektet, válasszuk a leginkább tetszőt, a képen látható mintához hasonlót.


Váltsunk jó puha ecsetre, és fessük feketére a felső részt, a képen látható módon. Azért van szükség puha ecsetre, hogy elkerüljük az éles peremeket.








A maszatoló eszközzel (smudge tool) húzzunk a peremekből kis lángcsóvákat (kép lent). 60-70 közötti erősséggel használjuk az eszközt, kb. 10-es átmérővel, így kicsi puha lángnyelveket kapunk.






Következzen a tűz színének beállítása. Ehhez a kép/korrekciók/színátmenettérkép parancsot (image/adjustments/gradient map) használjuk. Ez az effekt a szürkeárnyalatos képünkhöz rendel egy megadott színátmenetet, a kép világos és sötét részeit használva referenciának. Annyi a dolgunk hogy a képen látható színátmenetet létrehozzuk.
Színei balról jobbra: 000000, e17701, fcfe00, ffffff.

Végezetül élesítsünk a képen, hogy szemcsésebb eredményt kapjunk: szűrő/élesítés/további élesítés parancs (filter/sharpen/sharpen more).

Ha szép tüzet szeretnétek, részletesen dolgozzátok ki a lángnyelveket,
ne 2 percet foglalkozzatok vele mint én :o) (bocsi)
















 




3 komment

Címkék: photoshop tutorial

A bejegyzés trackback címe:

https://fajtbros.blog.hu/api/trackback/id/tr71253160

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nóri 2008.06.07. 18:25:31

Köszi ezt kerestem mert kellett mégegyszer köszi

777gyarto 2008.09.22. 20:07:02

ezt ugye photoshoppal csináltad? nem tudtok véletlenül linuxra?
süti beállítások módosítása