HTML

Vedd fel RSS feedjeid közé!

Forrás keresés (angolul)

Utolsó kommentek

Neon betűk

2008.01.10. 10:52 fajtbros


Tedd ezt a cikket a kedvenceid közé!

Tudom hogy a neon szín néha már már gagyit jelent, de a webkettes oldalak előszeretettel használják őket. Megfelelően használva nagyon jól mutat. Éppen ezért mi is játsszunk egy kicsit velük.


Egy 500x300-as dokumentummal kezdünk. A háttér rétegre tegyünk színátfedést (color overlay) feketéből sötétkék felé haladva.

A toll eszközzel (pen tool) készítsünk tetszőleges feliratot. Úgy húzhatunk íves görbét, hogy először megadunk egy kezdő pontot sima bal klikkel, aztán mikor a következő pontot megadjuk, tartsuk nyomva az egér bal gombját, és az egeret mozgatva beállíthatjuk a görbe formáját. A következő pontokat ugyanígy tegyük le. Ha nagyjából kész a felirat, váltsunk a közvetlen kijelölés eszközre (direct selection tool), és igazítsuk meg a görbe pontjait.
















Készítsünk új réteget szöveg néven, váltsunk rá. Most állítsuk az ecset eszöz méretét 3-ra, válasszunk világoskék, majdnem fehér színt, majd váltsunk vissza a közvetlen kijelölőre, a görbén jobb gombot nyomva körvonalazást (stroke path) válasszunk. Azután töröljük a görbét.

Adjunk a rétegnek a szöveg színéhez hasonló külső ragyogást (outer glow). Kis méretet használjunk, nem kell túlzásba esni.
















Készítsünk másolatot a szöveg rétegről, majd tegyük az eredeti alá. A kép/színkorrekció/szín és telitettség (image/adjustments/hue and saturation) menüben a színezet (hue) csúszkát húzva adjunk lilás színt neki. Tegyük homályossá a szűrő/életlenítés/sugaras életlenítéssel (filter/blur/radial blur), 23-as értékkel. Ez olyan hatást hoz létre mintha picit bemozdulna a kamera.
















Készítsünk 4 új réteget karikák néven. Mind a 4-re rajzoljunk különböző méretű köröket, majd mindnek adjunk különböző színátfedést, a kép tónusához hasonló színekkel. Homályosítsuk különbözőképpen mindet  a szűrő/életlenítés/gauss életlenítés parancsot (filter/blur/gaussian blur) 0.2 és 2 közötti értékeken használva. Játsszunk picit a rétegek áttetszőségével amíg hasonló eredményt kapunk:





























Készítsünk újabb réteget fények néven és tegyük legfelülre. Válasszunk egy nagy puha ecsetet, a szövegünkhöz hasonló színnel. Állítsuk az áttetszőségét 35-re, és szórjunk el pár foltot a neon írás közelében. Ahol az írás vonalai keresztezik egymást vagy kicsúcsosodnak, szintén rajzoljunk egy egy pamacsot. Tegyük a réteg színkeverési módját színfakításra (color dodge).

Legvégül a háttérnek adjunk belső árnyékot (inner shadow) 0 távolsággal (distance) és 120-as mérettel (size). Ezzel kicsit lesötétíjük a sarkokat, azt a hatást keltve mintha a fény elenyészne a szövegtől távolodva.


















A PSD fájl letölthető innen.

1 komment

Címkék: photoshop tutorial

A bejegyzés trackback címe:

https://fajtbros.blog.hu/api/trackback/id/tr100291892

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása